Verhuren aan expats

De meeste woningen die wij verhuren, verhuren wij aan expats.

Een ‘expatriate’ of afgekort expat is iemand die tijdelijk in een land woont & werkt en/of studeert. Meestal zijn ze daarbij uitgezonden door hun werkgever, hoewel sommigen ook op eigen initiatief rechtstreeks bij een buitenlandse werkgever of universiteit solliciteren.

Doorgaans is verhuur aan expats van tijdelijke aard. Verreweg de meeste huurovereenkomsten die wij afsluiten zijn voor de duur van 12 maanden. Voor een expat is dit geen probleem omdat hun arbeidsovereenkomst vaak ook voor 12 maanden is. Indien gewenst behoort verlenging van de huurovereenkomst na deze eerste huurperiode natuurlijk tot de mogelijkheden.

Het voordeel voor de eigenaar is dat de woning aan het einde van de huurtermijn weer beschikbaar komt voor eigen gebruik, verkoop, renovatie en/of een nieuwe huurder.

In het algemeen zijn expats hoogopgeleid en genieten zij een stabiel inkomen, daarnaast krijgen ze vaak een vergoeding voor de huur van hun woning en hebben zij een belastingvoordeel waardoor hun netto-inkomen hoger uitvalt.

In onze ervaring biedt het verhuren aan expats veel zekerheid aan de verhuurder.